Bugetbeheer

MAAK EEN AFSPRAAK

Bel ons op 085-8770112

Wat is budgetbeheer?

Het op orde krijgen en/of houden van geldzaken kan lastig zijn. Dat kan komen door een specifieke gebeurtenis zoals bijvoorbeeld het verlies van je baan. Maar het kan ook zo zijn dat je moeite hebt het overzicht te houden en structuur aan te brengen in je financiële situatie.

Voor de Wind Support kan je helpen bij het op orde brengen en houden van je geldzaken door middel van Budgetbeheer. Budgetbeheer is een vorm van financiële ondersteuning waarbij je ons machtigt om over je inkomen te beschikken. In overleg met jouw maken wij een budgetplan voor je dat ervoor zorgt dat je niet meer uitgeeft dan je aan inkomen binnenkrijgt.

Budgetbeheer bij Voor de Wind is altijd vrijwillig. Zodra wij een aanvraag van u ontvangen nemen wij telefonisch contact met je op. We nemen dan kort de procedure met je door en plannen een intakegesprek in. Dit intakegesprek vindt in principe plaats bij jouw thuis. Voor het gesprek vragen wij je alvast een intakeformulier in te vullen en je ontvangt een lijst met belangrijke documenten om bij de hand te houden tijdens het gesprek.

 

Verschillende pakketten Budgetbeheer.

Bij Voor de Wind Support kan je kiezen voor drie verschillende pakketten voor budgetbeheer.

  • Basis: Wij betalen je vaste lasten vanaf een beheerrekening. Dit is bijvoorbeeld de huur/hypotheek, ziektekosten en energie. Het bedrag wat er overblijft krijg je elke maand op je rekening. Hierbij ben je zelf verantwoordelijk voor het betalen van de overige kosten (zoals bijvoorbeeld de telefoonrekening).
  • Standaard: Wij betalen niet alleen je vaste lasten vanaf de beheerrekening, maar ook de losse nota’s zoals telefoonrekening, abonnementen en tandartskosten. We spreken met je af hoeveel geld je elke week of maand ontvangt om boodschappen van te doen. We kunnen ook afbetalingen voor eventuele schulden in het budgetplan opnemen.
  • Uitgebreid: Wij betalen je vaste lasten en losse nota’s en je ontvangt een vast bedrag aan huishoudgeld. Daarnaast inventariseren we je eventuele schulden, vragen toeslagen aan, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, en verzorgen uw (box 1) belastingaangifte. Indien er een aanvraag voor schuldhulpverlening gedaan moet worden verzorgen wij ook deze voor jou.

Welk pakket het beste bij je past is afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Door onze uitgebreide ervaring met budgetbeheer kunnen wij je voorzien van een financieel advies op maat.
Bij alle pakketten ben je te allen tijden zelf verantwoordelijk voor voldoende saldo op je rekening.

 

 

Gelijkwaardigheid

Wij zijn uiteindelijk allemaal mensen en staan het liefst naast de cliënt in plaats van er boven. Het is de bedoeling dat wij samen gaan werken naar een overzichtelijke budgetvoering en het uiteindelijke doel is dat je het zelf weer kan doen. Dat is helaas niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat je een geestelijke of lichamelijke beperking hebt. Wij zoeken dan altijd naar een passende werkwijze.

Missie & Visie

Voor de Wind

Missie

Voor de Wind heeft als doel om onze klanten zelfredzaam te maken op het gebied van financiele zaken. Waar dit (nog) niet mogelijk is werken wij met u samen om uw financien te beheren en uw belangen te behartigen. Wij streven ernaar uw financiele situatie te stabiliseren waardoor er meer rust ontstaat.

 

Visie

Het leven wordt steeds complexer en vraagt veel van ons. Het op orde houden van financiele zaken is geen makkelijke opgave. Niet iedereen heeft de vaardigheden om dit zelfstandig te kunnen doen. Wij van Voor de Wind Support helpen u  bij het beheren van uw administratie, geld en goederen wanneer u daar zelf (tijdelijk) niet toe in staat bent.

We hanteren een open structuur met persoonlijke benadering en bejegening van onze klanten. Wij vinden financiele stabiliteit voor mensen in het algemeen, en onze klanten in het bijzonder een belangrijke pijler in het leven. Financiele rust geeft ruimte voor evenwicht en stabiliteit. Wederzijds vertrouwen en respect zijn daarbij onmisbare voorwaarden. 

Wij hebben een no-nonsens mentaliteit. Onze communicatie is helder en duidelijk, en we zijn altijd goed bereikbaar. We gaan uit van de mens achter het dossier; bij ons bent u geen nummer. We werken op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect.